Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Причина масового отруєння у дитячому таборі на Донеччині - дизентерія

Міністерство охорони здоров’я заявляє, що причиною спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому таборі «Орлятко» на Донеччині була гостра дизентерія, - Радіо Свобода.
У 18 з 94 хворих підтверджено діагноз гостра дизентерія Зонне, збудниками якої є шигели дизентерії Зонне.

Хворі перебувають під постійним медичним наглядом, їхній стан задовільний, додають у міністерстві.

У ході комплексного санітарно-епідеміологічного розслідування були виявлені численні порушення санітарного законодавства.

Дизентерія – це інфекційне захворювання, яке передається від людини до людини. Порушення правил особистої гігієни та вимог санітарного законодавства призводить до серйозних наслідків у вигляді порушення здоров’я людей.

Як повідомляли у Держпродспоживслужбі, станом на 18 липня з позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Яструбок», філія «Орлятко» Лиманського району Донецької області з ознаками гострої кишкової інфекції до лікувальних закладів Донецької області було госпіталізовано 91 постраждалих, з них 76 дітей та 15 дорослих з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт».

Всього в таборі перебували 134 особи, тож до лікарень потрапила понад половина дітей і співробітників табору.

Після чергового факту отруєння дітей прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам перевірити всі дитячі заклади України на дотримання санітарних норм і безпечного харчування.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ