Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Причини, через які Садовий піде в народні депутати

«Я не бачу особливого сенсу в тому, щоб міський голова Львова Андрій Садовий мав змінювати посаду міського голови на крісло нардепа. Це було б мотивованим, якби він перебував у кардинальній обструкції з боку депутатів міської ради», - про це в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Любомир Скочиляс.

«Якби вони щоразу ставили питання про дострокове позбавлення його повноважень, або якщо б «Свобода», як вона це заявляла до виборів, лобіювала відставку Садового, та й взагалі, якби ці обіцянки, заяви, погрози періодично декларувалися після виборів, то, можливо, для більш спокійного політичного життя, Андрій Садовий міг би прийняти рішення йти в депутати», - зазначив політолог.

 

Ще однією причиною такого рішення Скочиляс називає тенденцію до формування антипатії з боку громади, як це було із Буняком, коли він абсолютно втратив підтримку за дуже короткий період часу: «Якби тут повторилася така ситуація, то можна було б подумати про те, що можливо краще добровільно піти з посади міськогго голови».

 

«Або якби центральна влада дала йому зрозуміти, що вони на посаді мера хотіли б бачити іншу людину, тоді Садовому не було б сенсу пручатися.

 

Керувати таким великим та цікавим містом, як Львів, і бути одним із 450 рівних – це трохи не рівноцінні речі. Отож, на цьому етапі я не бачу передумов для того, щоб це рішення було якось мотивованим. Можливо, більше ніж за рік часу щось і виникне. Наприклад, після Євро-2012, якщо воно виявиться провальним, то доведеться на когось покласти відповідальність... Але станом на тепер всі важливі моменти, які характеризують політичний стан Садового - щодо відносин з місцевою громадою, депутатами-свободівцями, центральною владою - свідчать про те, що причин йти з посади заради крісла нардепа у Садового не має», - переконаний політолог.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ