Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Прикордонник «Геодез» розповів, як мінометники ДПСУ спалили ворожий склад та знищили рашистів

Прикордонник «Геодез» розповів, як мінометники ДПСУ спалили ворожий склад та знищили рашистів, які збіглися рятувати боєприпаси. Про це розповіли в пресслужбі ДПСУ.

Це трапилося під Мар'їнкою. Мінометники Держприкордонслужби стріляли у рашистів, яких виявили у лісопосадці, а влучили у склад боєприпасів.

Прикордонник «Геодез» розповідає, що у наших мінометників не було інформації, що ворог накопичує боєкомплект на передовій. Загарбників виявили в темряві за допомогою тепловізора. Після вдалого пристрілочного пострілу почало так вибухати, що було видно й без тепловізора. Через кілька хвилин зграя рашистів збіглася гасити пожежу біля свого складу боєприпасів. Окупантам забракло клепки зрозуміти, що місце пристріляне, тож прикордонники тож прикордонники за допомогою "репера",  точно відправили ще кілька «подарунків» та підключили пару-трійку окупантів до держпрограми є-могила. 

«Репер» у мінометників – це постріл у пристріляне місце, куди можна влучити без додаткового корегування, - каже «Геодез». Прикордонник розповів, що це нерідко спрацьовує, бо рашисти часто повторюють одні й ті ж помилки, ходять тими ж маршрутами. Ще один приклад – група ворогів заховалася від обстрілу під підбитим танком, їх теж відправив на той світ «репер» 120 калібру.

Свій позивний «Геодез» отримав через спеціальність геодезиста. До повномасштабної війни він будував дороги на Львівщині. На захист України став у лавах прикордонників. Спершу тренувався на мінометника, але потім знайшов посаду за покликанням – став розвідником мінометної застави. «Геодез» читає карти краще за будь-яких ворожок чи шулерів. Хоч мова про топографічні карти, за їх допомогою розвідник може «напророчити» смерть ворогам. Розшифрувати координати, вичислити ворожі позиції, скоригувати вогонь та забезпечити безпеку побратимів – одні з головних задач, які виконує розвідник. 

Робота мінометної застави доволі емоційна, особливо коли є вдале влучання. «Це можна порівняти з чемпіонатом світу по футболу, де Україна забиває голи», – каже «Геодез». «Ніколи б не подумав, що мені сподобається знищувати ворожу техніку, живу силу…»  ­ – зазначає прикордонник про своє перебування на передовій. Розвідник ділиться, що хоч більшість в його підрозділі – мобілізовані, але зараз вже усі бійці застави фактично професіональні військові, усі працюють як злагоджений механізм та влучно нищать ворога.

Про бойове залагодження, дії ворога та інші деталі служби на передовій дивіться у відео.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ