Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники Львівщини вшанували пам'ять подвигу українського народу

Щоб гідного вшанувати подвиг українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму з 2015 року 8 травня в Україні запроваджена нова пам'ятна дата - День пам'яті та примирення. Отож, прикордонники усіх підрозділів Львівського загону приєдналися до цієї важливої події (акції).

Відповідно до Указу Президента України від 08.04.2016 року №130/2016 та розпорядження КМУ від 20.04.20-16 року №285 про відзначення Дня пам'яті та примирення і 71-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні передбачено проведення в цей день о 23.00 годині акції "Перша хвилина миру".

Історично, Мир у Європі після Другої світової війни настав 8 травня 1945 року саме о 23:00 годині. Україна, яка балансує на грані нової війни через зовнішню агресію, згадує ціну миру й перемоги у війні минулій і відзначає першу хвилину миру після завершення Другої світової війни. Це означає, що пам'ять народна жива, що подвиг загиблих - незабутній.

О 23.00 персонал, який перебуває в підрозділі, було вишукувано перед ритуальним майданчиком, та оголошено "Першу хвилину миру" - Хвилину мовчання, запалено лампадки перед ритуальним майданчиком на честь пам'яті та поваги усім борцям проти нацизму. 

У пунктах пропуску у "Першу хвилину миру" оголосили короткочасну паузу в здійсненні прикордонного контролю, та по гучномовцю було включено метроном. Таким чином усі громадяни які перетинали державний кордон могли вшанувати пам'ять загиблих.

Нагадаємо, що символом Дня пам'яті є червоний мак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ