Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники Львівщини виявили у жінки старовинні ікони та ножі

Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
1/3
У пункті пропуску «Рава-Руська» прикордонники 7 прикордонний Карпатського загону виявили спробу незаконного переміщення за кордон предметів старовини та зброї. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Учора під час перевірки рейсового автобуса, який прямував у Польщу, прикордонно-митна оглядова група виявила дві ікони, які можуть становити культурну та історичну цінність, а також два ножі. Ці предмети належали пасажирці автобуса – 49-річній громадянці України.

Ікони та ножі вилучили. Оперативні співробітники 7 прикордонного Карпатського загону направили у відповідні органи повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 201 КК України «Контрабанда культурних цінностей та зброї». Подальші рішення залежатимуть від результатів експертизи вилучених предметів.

Крім цього, учора на кордоні з Польщею – у пункті пропуску «Смільниця», прикордонники з митниками виявили спробу ввезення у незаконний спосіб 39 стародруків, виданих у Німецькій державі часів Ваймарської Республіки.

Зі слів водія транспортного засобу, в якому виявили видання 20-30 років минулого століття, книжки є передачею, яку він забрав у Німеччині та мав віддати в Києві.

Знахідки працівники митниці вилучили та склали протокол про порушення митних правил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ