Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники посилять охорону на рубежі України та ЄС

За результатами основного етапу спільної спеціальної операції «Кордон-2017», яка розпочалася з 11 квітня цього року, виявили та затримали понад 250 нелегальних мігрантів. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Крім того, не пропустили через кордон близько 700 потенційних нелегальних мігрантів, майже 1460 порушників державного кордону та прикордонного режиму.

Під час проведення операції підрозділи Державної прикордонної служби затримали 231 одиницю зброї та 1180 боєприпасів. Також було виявлено близько 133 кілограмів наркотичних засобів, майже 1,3 мільйона пачок сигарет, близько 60 тисяч літрів спирту та 162 кілограми бурштину.

Наразі триває активна фаза операції «Кордон-2017». І від учора, 18 жовтня 2017 року, в рамках її проведення для посилення охорони державного кордону з країнами Європейського Союзу у межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей залучено резерви Голови Державної прикордонної служби від Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, мобільного прикордонного загону «Дозор», прикордонної комендатури швидкого реагування у загальній чисельності понад 300 військовослужбовців.

Зокрема військовослужбовці вже прибули для посилення охорони ділянки кордону в межах Чернівецької та Івано-Франківської областей. Ними будуть перекриті найбільш загрозливі напрямки українсько-румунського та українсько-молдовського кордону.

«Курсанти забезпечені усім необхідним для несення прикордонної служби на різних ділянках кордону, в тому числі, і для автономного несення служби по кілька діб. Для більш ефективного виконання завдань вони оснащені як технічним засобами, так і створені належні побутові умови», - повідомив ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук.

Також ректор академії висловив тверде переконання, що курсанти-прикордонники, перебуваючи на ділянках відповідальності органів охорони державного кордону, уміло скористаються набутими в академії теоретичними знаннями та практичними навичками, проявлять себе як підрозділ, який спроможний комплексно виконувати всі поставлені перед ним завдання.

Як наголосив перший заступник начальника Західного регіонального управління – начальник штабу полковник Руслан Краснопортко: «Основною метою посилення даного напрямку кордону є протидія організованій злочинності. Для допомоги у патрулюванні будуть застосовуватись безпілотні літальні апарати, обладнані сучасними камерами фото- та відеоспостереження, а також тепловізійними засобами».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ