Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники пояснили пропуск біженців: чи потрібні закордонні паспорти

Пропускання осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами
Фото Держприкордонслужба

Про це інформує Держприкордонслужба України.

Зокрема, у ДПСУ наголошують, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється по закордонних паспортах відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. №5:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text

У виключних випадках щодо осіб, які прямують за кордон з метою евакуації, лікування можуть прийматися окремі рішення щодо їх пропуску. При цьому, чим більше документів, виданих державними органами України, в тому числі які підтверджують гуманітарну мету поїздки, особа зможе надати на паспортний контроль, тим легше можна прийняти рішення щодо її пропуску. Також прикордонники можуть враховувати чи велися бойові дії, чи працюють ЦНАПи та інші державні установи в регіоні, з якого прямує людина.

Також нагадуємо, що в період дії правового режиму воєнного стану можливий виїзд дітей до 16 років у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ