Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники разом з моряками ВМС ЗСУ відпрацювали артилерійські стрільби

Прикордонники разом з моряками ВМС ЗСУ відпрацювали спільний вихід в Азовське море та навчальні артилерійські стрільби. Про це 24 лютого повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.
Фото ДПСУ

Морські прикордонники виконали вправи навчальних стрільб з борту корабля – відбивали умовний напад диверсійної групи на корабель з моря, знищували повітряні та морські цілі, переслідували судно-порушника з попереджувальними пострілами.

Протягом 3 діб, вдень і вночі, моряки-прикордонники у складі екіпажу корабля Морської охорони «Онікс» Маріупольського загону Морської охорони брали участь у відпрацюванні спільних дій з кораблями та катерами Військово-Морських Сил ЗСУ зі складу Об’єднаних Сил.

За задумом навчальних планів перед корабельно-катерним складом стояли завдання удосконалення навичок командирів кораблів та керівників штабів щодо організації та управління діями сил в морі у різних умовах обстановки.

Додатковим ускладненням стали погодні умови – в Азовському морі у районі проведення навчань хвилювання моря сягало 4-5 балів, штормовий вітер суттєво впливав на розрахунки при здійсненні стрільб. Але, перемагаючи негоду, використовуючи всі знання, секрети й навички професійної підготовки, морські прикордонники виконали поставлені задачі.

Закриття району для проведення стрільб, забезпечення безпеки плавання цивільних суден, контроль за прикордонним режимом – завдання які стояли перед прикордонниками.

Окрім того, морські прикордонники виконали вправи навчальних стрільб з борту корабля – відбивали умовний напад диверсійної групи на корабель з моря, знищували повітряні та морські цілі, переслідували судно-порушника з попереджувальними пострілами. Актуальним для морської обстановки залишається й знання та вміння знищувати плавучі міни.

Всі вправи відпрацьовано без відриву від прикордонної служби. Досвідчений екіпаж раціонально і обґрунтовано розподіляє обов’язки, забезпечуючи контроль за надводною обстановкою, спільне маневрування з іншими учасниками навчань та відпрацювання бойових стрільб із ефективним враженням мішені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ