Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники України та Фінляндії обмінялися досвідом роботи

Навчальний візит представників Державної прикордонної служби України до м. Гельсінкі (Фінляндська Республіка) відбувся у період з 17 по 19 листопада 2019 року в рамках реалізації другої фази проєкту ʺНове обличчя кордонуʺ. Про це інформують у прес-службі ДПСУ.
Прикордонники України та Фінляндії обмінялися досвідом роботи

В заході взяли участь представники відділів прикордонної служби, які успішно пройшли конкурсний відбір в рамках цього проєкту, що фінансується Державним департаментом США та реалізується за підтримки представництва МОМ в Україні.  

Під час візиту до міжнародного аеропорту міста Гельсінкі офіцерів Державної прикордонної служби України ознайомлено з практикою здійснення процедур прикордонного контролю Прикордонної охорони Фінляндії. Зокрема, з перевіркою документів у осіб, які перетинають кордон, адміністративними розслідуваннями та методами запобігання злочинам, роботою щодо отримання та обробки попередньої інформації про пасажирів, технічним забезпеченням прикордонного контролю, роботою терміналів автоматизованого прикордонного контролю тощо.

Керівник відділу Прикордонної охорони Фінляндії в аеропорту Гельсінкі розповів про систему організації та керівництва прикордонних підрозділів, розподіл їх повноважень та рівні управління, про організацію прикордонного контролю, технологічні особливості оформлення осіб, транспортних засобів і вантажів в пунктах пропуску. Крім того, учасникам заходу надали можливість ознайомитися з технічними засобами прикордонного контролю, системою навчання фахівців, які виконують обов’язки в пункті пропуску, а такожрозповіли про інноваційні підходи в організації та здійснення прикордонного контролю.

Українські прикордонники також поділилися досвідом прикордонного контролю в авіаційних пунктах пропуску. Зокрема презентували роботу пункту пропуску ʺБориспільʺ, що є найбільш навантаженим серед авіаційних пунктів пропуску в Україні.

Разом з набутим новим позитивним досвідом в питаннях прикордонного контролю, керівники реформованих відділів здійснили обмін контактами для подальшої ефективної взаємодії щодо питань охорони кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ