Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники в пунктах пропуску продовжують перевіряти наявність у водіїв "Зеленої картки"

Державна прикордонна служба України нагадує про обов’язкове оформлення «Зеленої картки» під час подорожі за кордон. Про це Гал-інфо повідомили в Держприкордонслужбі.

Страховий сертифікат міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка» є обов’язковим для перетину кордону. Їх наявність прикордонники перевіряють безпосередньо в пунктах пропуску.

Від початку запровадження на державному кордоні Міжнародної системи (з 11 лютого 2019 року), прикордонники виявили 100 підроблених та майже 90 недійсних сертифікатів. Крім того, через відсутність страхових сертифікатів через кордон не пропущено понад 11 тисяч транспортних засобів. Тільки упродовж доби прикордонники не пропустили 19 автівок через відсутність у їх власників «Зеленої картки».

Відповідно до законодавства на Держприкордонслужбу покладені завдання з контролю за наявністю у власників транспортних засобів страхового сертифіката «Зелена картка» у разі виїзду з України. Крім того, прикордонникам визначено контролювати наявність договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності під час в’їзду в Україну і виявляти страхові сертифікати з ознаками підробки та передавати їх територіальним органам МВС для вжиття заходів відповідно до законодавства.

Прикордонники вкотре звертається до всіх подорожуючих врахувати цю інформацію і дотримуватися законодавства при перетині кордону. Завчасно дбайте про оформлення всіх необхідних документів для перетину державного кордону, зокрема й про страховий захист.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, учора в пункті пропуску "Ягодин" викрили спробу незаконного перевезення великої партії годинників фірми "CASIO" різних моделей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ