Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники запобігли вивезенню з України 5 дітей

Минулої доби співробітники Держприкордонслужби не пропустили через кордон 3 осіб, які незаконно прямували через кордон з 5 дітьми. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Четверо дітей не пропустили через українсько-польський кордон у пункті пропуску «Шегині». Зокрема, з двома онуками 2005 та 2007 років народження намагалася виїхати бабуся. Проте прикордонники встановили, що батько та мати дітей на момент видачі відповідного доручення на виїзд неповнолітніх за межі України знаходились за кордоном. Крім того, через цей пункт пропуску намагалась виїхати мати з двома дітьми 2004 та 2006 років народження. Однак на цей момент у співробітників Держприкордонслужби вже була заява від батька, що він не давав згоди на вивезення дітей за кордон їхньою матір’ю. Саме тому, доручення, яке жінка мала на руках, могло бути виданим незаконним шляхом.

А ще одну бабусю, яка прямувала з дитиною 2009 року народження, прикордонники Чопського загону не пропустили в пункті пропуску «Ужгород».  З’ясувалося, що матері дитини на момент видачі доручення в країні також не було.

Усіх громадян з дітьми через кордон не пропущено. Про виявлені  правопорушення було повідомлено співробітників міліції.

Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх подорожуючих, які найближчим часом збираються перетинати кордон, відповідально ставитись до оформлення своїх документів та документів на дітей.

Також звертаємо увагу громадян, що у разі вашого перебування за кордоном та необхідності оформити доручення на поїздку дитини, ви можете звернутися до дипломатичних установ України за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ