Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Прикордонниця з Волині 5 місяців провела у пеклі російського полону

24 лютого разом із коханим, теж прикордонником, та двома службовими собаками вони були у Маріуполі
фото з сайту Укрінформ

Прикордонниця Аліна Паніна з Волині пережила пекло в Маріуполі та полоні, а нині працює на пукнті пропуску.

Про це повідомляє ТСН.

Прикордонниця Аліна та її нова помічниця собака Челсі разом 24 години на день. Руду красуню два тижні тому Аліні подарували друзі. Після того, як жінка у жовтні повернулася з полону, дуже сумувала за своїми собаками, які лишилися на окупованій території – Сонею та Джессі. “Ці собаки, ми з ними дуже багато пройшли і вони мені багато разів рятували життя”, - розповідає Аліна. 

24 лютого разом із коханим, теж прикордонником, та двома службовими собаками вони були у Маріуполі. Працювали на морському порту, а потім почалося справжнє пекло. “Пряме, практично, у нас попадання було. Була фосфорна бомба, тому що воно все почало горіти, дуже їдкий дим був”, - пригадує дівчина. 

Тиждень вони були під постійними обстрілами на «Азовсталі». Собаки в укритті, не раз рятували і Аліну, і її колег від смерті. “Коли в бункер получило і бункер почав горіти, в мене якраз був час сну. Якби не моя Соня, то я би і не прокинулася. Вона вилізла на мене і одразу почала облизувати”, - розповідає Аліна. 

У полон вони теж потрапили разом. Собаки наче відчували, що їх розлучать з Аліною і цілу дорогу не злазили з рук. “Воду їм мінеральну, наприклад, давала з долоньки. Хлопці своєю ділилися, я віддала всю свою практично”, - каже дівчина. 

Потім їх розлучили і коли полонених виводили на двір, десь у далині за парканом жінка чула гавкіт. “Собаки мене чули також. Я ходила під самим парканом, говорила і вони до мене просто відгавкувалися”, - розповідає колишня полонянка. 

Де зараз її коханий Ілля та собаки – Аліна не знає. З хлопцем востаннє спілкувалася дев’ять місяців тому телефоном. “Спитав, чи я ціла, чи здорова, де я є. Я запитала, чи він цілий. Він сказав, що так і що скоро зустрінемося”, - переказує розмову дівчина.

Поки жінка чекає своїх найрідніших, маленька Челсі допомагає триматися та забути про пережите. “Снилися жахи, ти просинаєшся весь у поту. Дуже страшно, просинаєшся від свого крику. А коли обнімаєш собаку, справді, вона лікує і допомагає”, - переконує Аліна. 

Аліна з нетерпінням чекає на коханого та собак і вже мріє, як буде знайомити їх зі своєю  – Челсі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ