Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У лікарні відновного лікування у Східниці туалет на вулиці

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна лікарня відновного лікування» переживає не найкращі часи. Зокрема, йдеться про філіал лікарні в смт Східниця. З 2010 року будівля філіалу потребує негайної реконструкції: 2014 року ремонт оцінили в 24,1 млн грн. На сьогодні ця сума може збільшитись до 100 млн грн.

Питання про цей комунальний заклад розглянули 30 березня на засіданні постійної комісії з питань комунального майна Львівської обласної ради.

«До нас звернувся народний депутата України Дмитро Добродомов щодо виділення коштів для реконструкцію та ремонт будівлі смт Східниця, яку орендує Львівська обласна лікарня відновленого лікування. Вже 7 років в обласній раді йдуть розмови про цю лікарню у Східниці.

Вона дуже бідна, з чисто символічним харчуванням. Там лікуються бідні люди, туди ніхто не дає грошей. Там немає навіть туалету, і одні пенсіонери приїжджають на лікування. Якщо до нашої комісії звертаються, то нам потрібно докласти максимум зусиль» - сказав депутат від фракції «УКРОП» Зеновій Шептицький.

Як наголосив голова комісії Ігор Комарницький, 24 млн – оцінка на 2014 рік. А зараз з  підвищенням долара  автоматично ціна зможе перевищити суму 90 млн грн, тому діяти потрібно негайно.

«Наше УКБ (управління капітального будівництва Львівської обласної ради) у 2010 році виготовило проектно-технічну документацію по даному об’єкті (реконструкція). Тепер ця ціна потребує корегування. Станом на сьогодні, відповідно до рішення, функції замовника передані УКБ ЛОДА.  Комісія комунального майна звернеться з необхідною вимогою до комісії охорони здоров’я і бюджетної комісії, щоб знайти можливість обов’язкового включення даного об’єкту до програми розвитку на 2017 рік.

Було б добре, якби ці гроші виділяли по-етапно, як це практикується у всьому світі. Ми надіємось, що обласна рада зверне увагу на це питання, адже лікарня у дуже занедбаному стані: то вода з кранів не тече, то унітазів немає, то плитка відлітає», - сказав Ігор Комарницький.




 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ