Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пристайко: Україна проводить дипломатичну роботу у справі Віталія Марківа

Україна проводить дипломатичну роботу у справі засудженого в Італії бійця Національної гвардії України Віталія Марківа. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Вадим Пристайко, - інформує прес-служба Глави Держави.

ʺСудові справи – доволі чутлива річ. Ми не хочемо давати зброю тим, хто скаже, що офіційна влада України втручається й тисне. Для цього існує консул, який має право виступати від імені Української держави в суді. Всі інші механізми теж використовуютьсяʺ, – зазначив Вадим Пристайко.

ʺДержава Україна допомагає у цій судовій справі. Роботу ведуть не тільки адвокати. ʺЗа лаштункамиʺ ведеться дипломатична робота. Італійській владі, хоч вона офіційно не залучена, багато разів пояснювали, що ми не допустимо такого поводження з нашими людьми. Більш того, ця справа стає політичноюʺ, – наголосив Вадим Пристайко.

Заступник керівника Офісу Президента України зазначив, що у цій справі є специфічні моменти, які впливають на рішення суду. Зокрема, це італійське громадянство Віталія Марківа.

ʺМи працюємо, про цю ситуацію відомо Президенту, скоординовані дії з Міністерством закордонних справ та з іншими відомствамиʺ, – сказав він.

Суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до 24 років ув'язнення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ