Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Привласнив понад 200 тисяч: У Києві викрили псевдоволонтера

Чоловік обіцяв передати бійцям автомобіль та купити генератор за ціною нижче ринкової, проте жодних зобов’язань не виконав. Таким чином він "заробив" 230 тисяч гривень

Про це повідомляє поліція Києва.

Правоохоронці знайшли докази шахрайства, коли чоловіка викрили на незаконному зберіганні зброї. Як відомо, затриманий - 26-річний місцевий мешканець, уродженець Тернопільщини.

В автівці чоловіка поліціянти знайшли гранату РГН із підривачем, тротилову шашку та 40 патронів 7, 62 мм. 

А під час обшуку житла вилучили ще 233 патрони 5,45 мм, автомат Калашникова та три магазини до нього. 

"Згодом слідчі Святошинського управління поліції за оперативного супроводження Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Святошинської окружної прокуратури встановили причетність затриманого до вчинення шахрайств", – розповідають у поліції.

За словами правоохоронців, на початку вересня 2022 року підозрюваний пообіцяв придбати позашляховик для військових за ціною нижче ринкової.  Отримавши від замовника 4,5 тисячі доларів США – почав затягувати час з постачанням автівки. Спершу казав, що воно перебуває на станції техобслуговування, а потім взагалі перестав виходити на зв'язок. 

У грудні 2022 року чоловік знову взяв 68 тисяч гривень за генератор, який один із волонтерів замовив для військових, котрі несуть службу у зоні активних бойових дій. 

Далі за старою схемою чоловік шукав причини затягнути час та зник, не виконавши зобов’язання.

Киянину повідомили про підозри у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї), ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.  Обвинуваченому загрожує до 7 років позбавлення волі.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ