Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийняття нової Конституції має стати іспитом для лідерів опозиції, - Безсмертний

Повернути Україну до Європи можна тільки шляхом прийняття нової Конституції. Про це заявив представник Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» Роман Безсмертний.

«Навіть якщо б сьогодні діяла Конституція 2004-го року, ситуації, в якій зараз опинилась Україна, не сталося б. Тому що неможливими б були індивідуальні рішення, а виключно колегіальні. Парламентська республіка перш за все дає можливість порозуміння, досягнення компромісу між елітами. А сьогоднішня модель – це диктат однієї особи», - підкреслив він.

На думку Безсмертного, прийняття нової Конституції має стати іспитом для лідерів опозиції – кожен з них має дати відповідь і висловити свою чітку позицію щодо цього питання.

«Це продемонструє їхню здатність до компромісу, їхню спроможність домовлятися. Якщо згідно Конституції 2004-го року спікер, прем’єр, президент і навіть міністри були значимим фігурами, то за сьогоднішньою моделлю є тільки одна фігура, яка за все відповідає. Новий текст Конституції є виходом з ситуації як для опозиції, так і для влади. Якщо і ті, й інші будуть ігнорувати настрої в суспільстві, це призведе до політичного банкрутства України. Сьогоднішню владу і опозицію можна порівняти з двома боксерами, які зчепилися на рингу і ніяк не можуть відірватися один від одного. Нова Конституція - це політична команда «брейк» від арбітра», - резюмував Роман Безсмертний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ