Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначили голову Держагентства розвитку молоді й громадянського суспільства

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський представив Голову Державного агентства розвитку молоді й громадянського суспільства Олександра Ярему під час брифінгу у Будинку Уряду 11 лютого 2020 року.
Фото: Урядовий портал

Володимир Бородянський зазначив, що раніше Олександр Ярема обіймав посаду заступника Міністра молоді та спорту та опікувався саме питаннями, пов'язаними із підтримкою молоді.

Говорячи про завдання новоствореного агентства, Олександр Ярема зазначив, що воно зосередиться на розвитку діалогу та партнерства між державою та громадським суспільством, формуванні спільного порядку денного у багатьох сферах. У питанні формування культури волонтерства, громадської діяльності, на думку Олександра Яреми, "починати треба із дитячого садка, школи. Йдеться про запровадження програм, де б молоді люди поступово звикали до того, що волонтерство, громадська діяльність — це є норма”, - додав він. Агентство також працюватиме над зміцненням інституційної спроможності організації громадянського суспільства.

За словами Голови агентства, увага буде спрямована і на залучення організацій громадського суспільна до участі у процесах ухвалення рішень, "щоб не було розриву, коли кожен працює над своїм завданням, а потім виникає багато ліній протистояння".

Держагентство розвитку молоді і громадянського суспільства разом із МКМС працюватиме і над втіленням у життя програми мобільності молодих українців.

Як зазначив на брифінгу заступник Міністра культури молоді та спорту Олексій Сівірін, завдяки цій програмі молоді люди долучаться до активної діяльності, вона допоможе їм ідентифікувати себе як українців, підтримати громадське життя в регіонах.

“Впродовж літа, осені та початку зими близько 100 тисяч молодих людей віком від 14 до 21 року отримають можливість подорожувати з одного регіону в інший”, - сказав він.

Нагадаємо, 5 лютого 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про призначення на посаду Голови Державного агентства розвитку молоді і громадянського суспільства Олександра Ярему.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ