Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначили Голову Національного агентства з питань запобігання корупції

Сьогодні, 15 січня, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні призначив Олександра Новікова Головою Національного агентства з питань запобігання корупції як переможця відкритого конкурсного відбору. Про це інформують у прес-службі Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Олександр Новіков. Фото: Урядовий портал

ʺХочу донести до суспільства думку: у державі корупції більше не буде. Перед керівником НАЗК стоїть важливе завдання – максимально швидко забезпечити відкритість та прозорість роботи органу, а головне – успішність боротьби з корупцією. Бо саме корупція є одним з найбільш шкідливих негативних чинників, які впливають на рівень довіри до владиʺ, - наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Олексій Гончарук подякував міжнародним партнерам за підтримку в супроводженні антикорупційної реформи в Україні: ʺДосвід і експертиза, якими ви ділитеся, є для нас важливимиʺ.

У засіданні Уряду взяли участь Посол ЄС, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас; Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен; Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін; Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева. 

Іноземні гості висловили  вдячність Уряду за забезпечення проведення прозорого та відкритого конкурсу на посаду Голови НАЗК та переконання, що антикорупційні установи допоможуть забезпечити розвиток і благополуччя в Україні.

Довідково

Новий очільник НАЗК має вищу юридичну освіту, працював в органах прокуратури та дізнання понад 10 років, підтримував державне обвинувачення у справах боротьби з організованою злочинністю та економічними злочинами.

Нагадаємо, 9 листопада 2019 року було оголошено конкурс з відбору на посаду Голови Національного агентства з питань запобігання корупції. 25 листопада конкурсна комісія розглянула 32 поданих пакети документів та допустила до участі у подальшому конкурсі 30 кандидатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ