Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Призов офіцерів запасу розпочнеться у червні

Призов на проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу може розпочатися вже у червні. Зараз на Львівщині люди вже почали отримувати повістки. Про це сьогодні, 29 травня, під час брифінгу заявив Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, відповідаючи на запитання Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.

За його словами, на Львівщині вже відібрали більше 50% офіцерів для вручення повісток.

«В зону проведення АТО вони будуть їхати за власним бажанням. За ними зберігається повний соцпакет, і через два роки служби вони повернуться на попередні місця праці. Люди повинні розуміти, що коли йшли навчатися на військову кафедру, то давали присягу офіцерів і повинні виконати свій обов’язок», - сказав Олександр Тіщенко.

Він також додав, що загалом з Львівської області призвуть близько сотні офіцерів запасу.

«Вони підуть на посади, на які навчалися. Є потреба у командирах піхотних бригад та артилерійських бригад», - сказав військовий комісар.

Усе, що потрібно знати про призов офіцерів запасу

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, відповідно до наказу МОУ №170, строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.

За рішенням Міністра оборони України (з оформленням наказу по особовому складу), у 2017 році на військову службу за призовом осіб офіцерського складу можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчили військові кафедри), мають вищу освіту (не нижче бакалавра) і яким присвоєне первинне офіцерське звання.

Призов буде відбуватися на рівних засадах як для чоловіків, так і для жінок. Залучення призваних військовослужбовців до сил і засобів проведення АТО буде відбуватися лише після проходження обов’язкової підготовки у вищих військових навчальних закладах (тривалість – 3 місяці).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ