Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Пташки Перемоги»: військовим передали ще понад шість сотень дронів

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Вчора, 21 лютого, у межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги» на підтримку військових передали 669 FPV-дронів, 20 DJI MAVIC 3 Pro та 2 антидронові рушниці. Про це інформує Львівська ОВА.

Їх передадуть для військових бригад, розподілять між підрозділами ЗСУ, ТРО та прикордонними загонами. Вкотре партнери та команда благодійного проєкту «Пташки Перемоги» підсилюють бійців безпілотниками. 

«Величезне дякую за участь кожному, дякую громадам, бізнесам та волонтерам за вашу співучасть, дякую усім, хто боронить, і тим, хто донатить. Дякую кожному, хто здобуває перемогу. Завдячуємо засновникам проєкту, і друзям, які згуртувалися навколо проєкту. На сьогодні – вже 4567 дронів, надіємось, до кінця березня ця цифра зросте до п’яти тисяч, і це буде чудовий внесок у нашу перемогу», – наголосив начальник ЛОВА Максим Козицький.

На постійній основі долучаються до зборів представники бізнесу. Одному з постійних партнерів проєкту Тарасу Лисому, власнику мережі «Галицька Свіжина» вручили нагороду від Головнокомандувача Збройних Сил України «За сприяння війську».

Основну суму коштів на ці дрони вдалося зібрати під час двох благодійних аукціонів. Один з них пройшов у Мостиськах, співорганізаторами стали Мостиська, Шегинівська, Судововишнянська громади за підтримку місцевих волонтерів і бізнесу. Другий аукціон провели у Мостиськах, до організації долучилися Жовківська і Рава-Руська громади, обʼєднавши свої зусилля з представниками бізнесу. За словами засновника проєкту Олександра Тіщенка, загальна сума склала понад 11 млн гривень.

«Благодійні аукціони, організовані Мостиською, Шегинівською та Судовишнянською громадами, допомогли зібрати 2,3 млн, активна співпраця волонтерів та бізнесу у Жовківській та Рава-Руській громадах, допомогла акумулювати ще 1,8 млн. Вже від сьогодні бригади, переважно штурмові, а також прикордонні загони, отримають підсилення. Деяким підрозділам передадуть дрони уже сьогодні, деякі наступного тижня доставлять організатори проєкту та благодійники з Чехії, які не лише долучаються коштами, а й привозять прилади і доставляють на передову», – додав Олександр Тіщенко.

Значний вклад зробили й благодійники, українці, котрі зараз живуть в Чехії, а саме 235 дронів та 18 «мавіків». Усі «мавіки» та антидронові рушниці відправлять на Авдіївський напрямок.

«Протягом тижня 22 бригади отримають дрони та квадрокоптери. Ця цифра є рекордною, за один раз ми ще не відправляли стільки дронів. Це свідчить про те, що, ми в змозі об’єднувати громади і робити добрі справи. В кожну коробку покладуть також символічне сердечко з побажаннями людей, котрі долучилися до збору. Адже хлопцям, окрім зброї, не менш важлива і наша увага», – зауважив засновник проєкту «Пташки Перемоги» Ігор Дулин. 

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, мама загиблого Героя з Львівщини передала 100 тис. грн на помсту за смерть сина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ