Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ПЦУ перевірятиме священників, які переходять з московського патріархату — Епіфаній

Православна церква України перевірятиме священників УПЦ МП, які вирішили перейти до ПЦУ, аби до неї не потрапили люди, які руйнуватимуть її зсередини.
Митрополита Київський і всієї України Епіфаній.

Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній під час архипастирського візиту на Волинь, пишуть Волинські новини.

Митрополит зауважив, що після повномасштабного вторгнення до ПЦУ доєдналося більше парафій, ніж у 2019 році.

"Ми бачимо тенденцію, що священники починають розуміти та усвідомлювати, втрачають страх. Їх залякували, їх купляли, але поступово священники починають підтримувати рішення своїх громад та долучаються до ПЦУ", — підкреслив він.

За словами митрополита, якщо екссвященник УПЦ МП не проповідував відкрито ідеологію русского міра, не заплямував себе цією ідеологією, то, звичайно, церква прийме його.

"Щодо цього можна пересвідчитись дуже легко – зі слів громади. Коли громада вирішує про перехід і священник підтримує громаду, це засвідчує, що він є патріотом, хоч і перебував певний час у складі московського патріархату. Я переконаний, що там ще є багато священників, які є патріотами України", — сказав предстоятель ПЦУ.

Епіфаній наголосив: ті священнослужителі та архієреї, які відкрито проповідували ідеологію, які мають російські паспорти, але в майбутньому захочуть перейти в ПЦУ, повинні покаятися, відмовитися від російського громадянства, відректися від ідеології русского міра.

"Тоді й буде відповідне рішення щодо їхнього прийняття до складу ПЦУ. Я бачу і чую, що українське суспільство турбується про це. Тому ми будемо перевіряти, робити все задля того, щоб такі люди, прийшовши до української церкви, не руйнували її зсередини", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ