Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пунктів пропуску станом на сьогодні є критично мало, – Ганущин

Олександр Ганущин поспілкувався з польськими журналістами про українсько-польський кордон. Про це сьогодні, 3 лютого, повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.
Фото ЛОР

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у п’ятницю, 31 січня, зустрівся з журналістами провідних польських ЗМІ. Акули пера перебували на Львівщині в межах прес-туру польсько-українського прикордоння.

Сторони обговорили питання українсько-польського кордону, зокрема мобільність його перетину і механізми сприяння тому, щоб українсько-польський кордон був не лише безпечним і контрольованим, а й ще дружнім та відкритим для подорожуючих.

Відповідаючи на запитання, очільник облради детально розповів журналістам про перспективи розбудови митних пунктів пропуску на Львівщині.

«Пунктів пропуску станом на сьогодні є критично мало. Не йде в жодне порівняння з тим, що мала Польща на кордоні з Німеччиною на старті своїх євроінтеграційних прагнень. Можливостей насправді є багато, які могли би покращити питання перетину кордону і мобільність.

Сподіваємося також, що коли-небудь функцію розбудови митних пунктів пропуску передадуть від державної митної служби України місцевим органам влади», - зауважив Олександр Ганущин.

Крім того, голова облради розповів про досягнення Львівщини у вигляді запровадження залізничного сполучення Київ – Львів – Перемишль і Одеса – Львів – Перемишль.

Варто зауважити, що, окрім польських журналістів, участь у розмові взяли і українські медійники.

Довідково:

Прес-тур організовано за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах проекту «Побудова безпечних і людяних кордонів через громадську оцінку українсько-польського кордону».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ