Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пункти Незламності Львівщини отримають 50 систем Starlink

Львівський ІТ-Кластер передав 50 систем Starlink на потреби Львівської області. Системи інтернет-зв'язку розподілять по районних військових адміністраціях, а вони передадуть їх територіальним громадам для розміщення у місцевих Пунктах Незламності.
Фото - ЛОДА

Як повідомляють в ЛОДА, Максим Козицький розповів, що загалом в області є понад три сотні Пунктів Незламності, які планують забезпечити незалежним інтернет-зв'язком.

«Надзвичайно вдячний ІТ-Кластеру за цей неоціненний подарунок. У нашій області є 324 Пункти Незламності. Сьогодні ми передаємо 1/6 від загальної кількості старлінків, якими плануємо забезпечити ці пункти. Нам це вдалося зробити завдяки зусиллям Львівського ІТ-Кластера, який продовжує допомагати як у тилу, так і на передовій. Мені приємно усвідомлювати, що у нашій області є відповідальний бізнес, який готовий підтримувати не лише військових, але і цивільних, які також працюють заради нашої перемоги», – наголосив очільник Львівщини.

Як повідомив СЕО Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський, на закупівлю переданих систем витратили 1 мільйон 300 тисяч гривень.

«Ми намагаємося завжди надавати цільову допомогу, адже повномасштабна війна триває уже майже рік, тому ми стараємося максимально розумно розподілити наявні ресурси. Завдяки співпраці з Львівською ОВА чітко усвідомлюємо, хто потребує найбільше подібні системи резервного зв'язку та куди ми можемо спрямувати наші фонди для того, щоб покривати такі потреби. Ці Starlink є лише початком передачі подібних систем для Пунктів Незламності. Хочемо забезпечити Львівщину необхідним зв'язком на випадок можливих блекаутів», – резюмував Степан Веселовський.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення, Львівський ІТ-Кластер закупив та передав для військових та цивільних потреб понад 400 систем типу Starlink.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ