Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

П'яні бойовики змусили спостерігачів ОБСЄ їхати замінованою дорогою

22 червня п'яні бойовики змусили спостерігачів ОБСЄ їхати замінованою дорогою на схід через н. п. Петрівське (непідконтрольна уряду, 41 км на південь від Донецька). Про це йдеться в оперативному звіті організації за 23 червня.

"22 червня патруль СММ у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях прямувала на схід через н.п. Петрівське (непідконтрольна уряду, 41 км на південь від Донецька) по дорозі, якою спостерігачі в останній раз користувалися 20 лютого 2018 року.

Приблизно в 10 метрах на схід від перехрестя в селі перший автомобіль проїхав через недавно викопаний, але добре замаскований рів, розташований поперек дороги і заповнений щебенем", - повідомили в СММ ОБСЄ.

"У цей момент на північному кінці рову, орієнтовно за 1 метр від дороги, спостерігачі помітили в невеликому поглибленні підозрілий предмет, який був наполовину засипаний щебенем. Автомобілі негайно зупинилися.

За оцінкою спостерігачів, це була протитанкова міна ТМ-62 з проводом дистанційного керування, протягнутим до міни з чагарника на північній стороні дороги, а від міни - ще далі на південь через дорогу до нещодавно викопаного рову, що складається з декількох невеликих округлих заглиблень, заповнених щебенем.

Предмет знаходився за 300 метрів до південного сходу від місця розташування камери СММ в Петровському і в 500 метрах на схід від східного краю ділянки розведення", - йдеться у звіті.

"Поки патруль розглядав можливість використовувати інші дороги, щоб безпечно покинути цей район, з східного напрямку до першого автомобіля СММ підійшов озброєний автоматом (АК-74) член збройних формувань з ознаками сп'яніння. Він сказав спостерігачам негайно залишити цей район, додавши, що далі на схід їх не пропустять.

Незважаючи на те, що команда СММ вказала йому на наявність міни, він не дозволив проїхати в східному напрямку, не залишивши таким чином спостерігачам іншого вибору, окрім як їхати назад в західному напрямку, знову переїжджаючи заповнений щебенем нещодавно викопаний рів біля виявленої міни", - зазначили у Місії.

Після цього перший автомобіль СММ проїхав по південній стороні дороги до перехрестя як можна далі від міни, яку було видно.

"На перехресті, покидаючи цей район, члени патруля Місії бачили інші заповнені щебенем рови, а також дріт дистанційного керування, протягнутий з заповненого щебенем рову на західній стороні перехрестя.

Патруль СММ благополучно повернувся на базу в Донецьку і повідомив про інцидент представників збройних формувань", - йдеться у звіті.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ