Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

П'яному прокурору, який на Львівщині збив чоловіка, оголосили підозру

​29-річному прокурору Мостиського відділу Городоцької місцевої прокуратури, який будучи п’яним за кермом збив на смерть чоловіка, оголошено підозру. Про це сьогодні, 23 квітня, під час брифінгу повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - ZIK

Як повідомляло Гал-інфо, 20 квітня близько 21:50 в селі Торгановичі Старосамбірського району на автодорозі «Львів-Самбір-Ужгород» водій «ВАЗ-2114» наїхав на пішохода 1954 року народження. Від отриманих травм пішохід загинув на місці події.

Прокурор  Львівщини Юрій Квятківський  повідомив: «Прокурор Мостиського відділу Городоцької місцевої прокуратури не обрав безпечну швидкість, не врахував дорожні знаки встановлені на цьому відтинку дороги та допустив наїзд на пішохода 1954 р.н., який загинув на місці пригоди».

В Старосамбірському районі невідомий водій ВАЗ збив пішохода

Він заявив, що був проведений огляд місця події та зафіксовано місце пригоди. Також проведено освідування водія на стан алкогольного сп'яніння.

За словами прокурора, сьогодні вранці працівнику прокуратури оголосили підозру.

«В його крові медики виявили алкоголь. Алкотест, який є на балансі Старосамбірської місцевої лікарні, показав 1,2 проміле. На сьогодні оголошено підозру за ст 286 ч.2 ККУ. Прокуратура подала клопотання до Галицького суду про обрання міри запобіжного заходу та про відсторонення його від займаної посади. Про час і дату розгляду клопотання повідомимо додатково», - сказав Юрій Квятківський.

На запитання яку міру запобіжного заходу вимагатиме прокуратура, Юрій Квятківський повідомив, що йдеться про цілодобовий домашній арешт, а це не передбачає внесення застави.

Наразі водій не перебуває під вартою. За словами прокурора, зараз він у лікарні. В аваріє водій отримав забій правої руки.

Також Юрій Квятківський зазначив, що ДТП була скоєна за межами населення пункту. Покинути місце пригоди водій не намагався.

«Призначено комплексна експертиза, щоб встановити усі обставини. ДТП сталася на проїжджій частині, на полосі руху автомобіля. Це було за межами пішохідного переходу і за межами населеного пункту. На цій ділянці нормальне дорожнє покриття. Водій рухався на своїй смузі», - сказав прокурор.

Він додав, що невідомо з якою швидкістю рухався автомобіль в момент скоєння ДТП.

«Водій каже, що рухався у межах дозволеного. За населеним пунктом дозволена швидкість в межах 90 км/год. Він не називає точної швидкості, але за тілесними ушкодженням та пошкодженнями автомобіля, через експертизу, ми можемо встановити приблизну швидкість руху. Машина вилучена з місця пригоди і опечатана. Її завезли на штрафмайданчик для проведення інших експертиз призначених слідством», - сказав Юрій Квятківський.

П'яний прокурор вчинив ДТП на Львівщині

Також він розповів, що водій є працівником прокуратури, але до його роботи були зауваження.

«Цей працівник про якого ми сьогодні говоримо перебував на посаді першого заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури з січня 2017 року по квітень 2018 року.

У мене, як у прокурора області, були нарікання до Самбірської місцевої прокуратури. Тиждень тому керівник цієї прокуратури подав заяву на звільнення за власним бажанням, а перший заступник (який вчинив ДТП, - ред) був переведений на нижчу посаду з меншим обсягом роботи. За тиждень до ДТП він працював на посаді першого заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури. Керівництву місцевої прокуратури вказували на недоліки в роботі та давали терміни на їх усунення. Однак, коли отримали статистику результатів роботи, то були зроблені кадрові висновки», - сказав Юрій Квятківський.

Він додав, що працівник прокуратури, який був за кермом автомобіля «ВАЗ-2114» з 1989 р.н. Разом із ним  був ще один працівник прокуратури того ж року народження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ