Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Питання про мобілізацію це передусім питання справедливості - Зеленський

Питання про мобілізацію — це передусім питання справедливості, заявив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс Президента України

Про це він сказав в інтерв'ю британському телеканалу Channel 4 News.

"Справедливо замінити, комусь справедливо відпочити. Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують, хто її підготує", — зазначив президент.
За його словами, люди, які з першого дня на війні, повинні мати можливість відпочити. Зеленський сказав, що вони відвоювали найскладніші місяці цієї війни.

“І якщо не вистачає людей, натренованих, професійних, то треба інструмент військовим дати у вигляді мобілізації, щоб вони могли мобілізувати частину суспільства, а потім підготувати. Це дуже важливо — підготувати, а не кидати їх на поле бою”, — сказав він.
Зеленський додав, що українці не можуть собі дозволити втомленість від війни.

"Коли я говорю захист, це не тільки фронт, це і люди, які працюють, люди, які мають бізнес, які сплачують податки — і можна втомитися під ракетами це робити. Але люди продовжують це робити. Втомитись від цього, ми не маємо права. Якщо ми втомимося, ми втратимо те, що маємо... Можна собі дозволити втомитися ввечері, але зранку доведеться захищати державу, якщо ми хочемо її зберегти”, — сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ