Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада розблокувала підписання закону про реформування "Укроборонпрому"

Сьогодні, 20 липня, Верховна Рада відхилила 3 проєкти постанов про скасування голосування за закон про реформування "Укроборонпрому" (№3822).

Про це інформує УНІАН.

Так, депутати відхилили постанови про скасування прийняття у другому читанні та в цілому законопроекту про реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності, що передбачає корпоратизацію державного концерну "Укроборонпром". 

В такий спосіб Рада розблокувала підписання відповідного закону.

Нагадаємо, що 13 липня ВРУ прийняла в другому читанні та в цілому законопроект про реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності, що передбачає корпоратизацію Державного концерну "Укроборонпром".

Згідно з документом, передбачається побудова сучасної моделі корпоративного управління на підприємствах концерну "Укроборонпром", яка убезпечить їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів і прямого політичного впливу. Крім того, відбудеться оздоровлення підприємств "Укроборонпрому" на всіх рівнях: фінансовому, соціальному та виробничо-технологічному.

Державний концерн "Укроборонпром" був створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, що беруть участь у військово-технічному співробітництві.

До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ