Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада відтермінувала введення штрафів за порушення мовного закону

Верховна Рада перенесла на три роки введення в дію адміністративної відповідальності за порушення закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький на пленарному засіданні, передає кореспондент УНН.

"Колеги, ми на три роки перенесли введення в дію адміністративної відповідальності за порушення закону (закону про забезпечення функціонування української мови як державної - ред.)", - зазначив Княжицький.

Так, прикінцевими положеннями закону вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Він доповнюється новими статтями: 188-52 і 188-53.

Ними передбачено, що порушення вимог закону про мову щодо застосування державної мови під час засідань, заходів, зустрічей і робочого спілкування, в актах, діловодстві та документообігу в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим і органах місцевого самоврядування, на державних і комунальних підприємствах, в установах та організаціях, у судочинстві та діловодстві у судах України, у Збройних силах України та інших військових формуваннях, тощо тягне за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення вимог закону щодо застосування державної мови у сфері освіти, науки, культури, книговидання, у користувацьких інтерфейсах комп’ютерних програм та сайтів, у сфері інформації для загального ознайомлення, публічних заходів, технічної і проектної документації, реклами, охорони здоров'я, спорту, телекомунікацій та поштового зв'язку, транспорту тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення вимог закону щодо застосування державної мови друкованими засобами масової інформації тягнуть за собою накладення штрафу розміром від чотирьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інші порушення закону щодо порядку застосування державної мови тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ