Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада Євросоюзу рекомендувала дозволити в'їзд до ЄС вакцинованим туристам

Рада Європейського Союзу схвалила рекомендації дозволити в'їзд до Євросоюзу вакцинованим іноземним туристам.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це йдеться у комюніке Ради ЄС за підсумками ухвалення рішення 20 травня, - пише УНН.

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила рекомендацію щодо внесення змін щодо тимчасового обмеження на поїздки з не необхідною метою до ЄС. Ця поправка відповідає тому, що наразі проходять кампанії з вакцинації, вводячи певні скасування обмежень для вакцинованих осіб та полегшуючи критерії для скасування обмежень для третіх країн. Водночас враховуються можливі ризики, які представляють нові варіанти (COVID-19 - ред.), встановлюючи механізм екстреного гальмування, щоб швидко реагувати на появу варіанту, що представляє інтерес чи занепокоєння у третій країні", - йдеться у рішенні Ради ЄС.

Для скасування обмежень на поїздки з не необхідною метою для третьої країни згідно з новими правилами кількість випадків COVID-19 на 100 000 жителів за останні 14 днів збільшено з 25 до 75. Прогрес у вакцинації населення проти вірусу також слід брати до уваги. Водночас щоб реагувати на ризик, пов'язаний з новими варіантами, тепер слід розглядати виявлення в країні варіантів, що представляють інтерес, разом із варіантами, що викликають занепокоєння.

Інші наявні критерії продовжують застосовуватись.

Якщо держави-члени приймають докази вакцинації, щоб скасувати обмеження на подорожі, такі як тестування або карантин, вони, в принципі, повинні зняти обмеження на подорожі з не необхідними цілями для мандрівників третіх країн, які отримали останню рекомендовану дозу схваленої ЕМА (профільний регулятор ЄС - ред.) вакцини принаймні за 14 днів до прибуття. Держави-члени можуть також зняти обмеження на такі поїздки для тих, хто отримав принаймні за 14 днів до прибуття дозу вакцини, що погоджена ВООЗ щодо екстреного використання.

Знімаючи ці обмеження, держави-члени повинні враховувати взаємність у кожному конкретному випадку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ