Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рада затвердила планування Держбюджету на три роки

Верховна Рада України внесла зміни до Бюджетного кодексу в частині середньострокового бюджетного планування, яким передбачається, що з 2019 року Україна перейде до трирічного бюджетного планування. "За" відповідне рішення проголосувало 238 народних обранців, передає УНН.

Документ запроваджує заповнення Бюджетних декларацій під час бюджетного планування на наступні 3 роки, в якій буде вказуватись наступна інформація:

- сукупні стелі видатків та стелі видатків головних розпорядників коштів державного бюджету;

- цілі та показники результату їх діяльності (фактичні та очікувані на середньостроковий період);

- загальна оцінка фіскальних ризиків.

Також документом передбачається, що під час розгляду Бюджетної декларації у Верховній Раді України головні розпорядники бюджетних коштів звітують про досягнення цілей та показників результату їх діяльності у відповідних сферах.

Окрім цього, закон визначає поняття державної послуги, як реалізацію державними органами повноважень, пов'язаних з виконанням завдань і функцій, передбачених законодавством.

Відповідно до норм законопроекту, дефіцит державного бюджету, що встановлюється Бюджетною декларацією, не може перевищувати 3 відсотків від обсягу прогнозного номінального ВВП України.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України планує розробити поправки до Бюджетного кодексу щодо запровадження трирічного бюджетування.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ