Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада затвердила порядок проведення військового поховального ритуалу

Верховна рада під час засідання 2 липня прийняла у другому читанні законопроєкт №4636-1 про внесення змін до Закону України "Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України" щодо військового поховального ритуалу. За відповідний законопроєкт проголосували 278 народних депутатів.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує Суспільне.

Згідно з пояснювальною запискою, цей документ визначає порядок поховання та проведення військового поховального ритуалу з почесною вартою військовослужбовців, які загинули під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, або виконання обов’язків військової служби, померлих або загиблих учасників бойових дій, учасників АТО/ООС.

Окрім цього, згідно з законопроєктом, рішення про проведення поховання чи відмову приймають родичі загиблого, у разі їх відсутності – командир військової частини чи військовий комісар. Організація проведення військового ритуалу має покластися на начальника гарнізону за місцем проведення поховання.

На час військового поховання у місті рекомендують скасувати усі масові та розважальні заходи. У разі загибелі та поховання в один день трьох та більше військовослужбовців, які загинули під час виконання завдань за призначенням, в Україні оголошується День національної жалоби.

Також передбачається, що перевезення військовослужбовця, який загинув або помер під час виконання обов’язків військової служби до місць прощання, вшанування та поховання відбувається за держкошти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ