Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада збільшила витрати на суди на 600 мільйонів за рахунок паралімпійців

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект, який передбачає збільшення витрат на діяльність судів на 600 млн грн за рахунок зменшення на цю ж суму витрат на участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх.

Про це пише УНІАН.

За відповідний законопроект №5304 "Про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами" проголосував 301 народний депутат при необхідному мінімумі в 226 голосів.

"У законопроекті пропонується внести зміни до додатків №3 та №7 закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" в частині збільшення видатків за КПКВК 0501020 "Здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ правосуддя" на 600000,0 тис. грн шляхом їх зменшення за КПКВК 3401120 "Підготовка та участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх", - зазначають у пояснювальній записці до законопроекту.

Однак у процесі внесення правок між першим та другим читанням парламентарі знайшли додаткові джерела і збільшили дофінансування на загальну суму близько 750 млн.

А саме, крім 600 млн гривень, за загальним фондом збільшуються видатки споживання за бюджетною програмою "Забезпечення правосуддя місцевими, апеляційними судами і функціонування органів і установ системи правосуддя" на 142.050,7 тис. гривень за рахунок зменшення витрат з низки інших бюджетних програм.

Витрати на паралімпійців та дефлімпійців відтерміновуються у зв’язку з коронавірусною пандемією та переносом дати проведення Паралімпійських та Дефлімпійських ігор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ