Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рада зробила перший крок щодо питання реорганізації Фонду держмайна

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №8250 про реорганізацію Фонду держмайна, спрямований на покращення управлінської структури ФДМ.
В.о. начальника РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Оксана Іватьо.

Про це розповіла в.о. начальника РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Оксана Іватьо.

Документ пропонує внести зміни до Закону України «Про Фонд державного майна України», зокрема дозволити об'єднання в одну юридичну особу головний офіс Фонду та 12 регіональних відділень, кожне з яких є окремою юрособою.

"Сьогодні Фонд — це не лише головний офіс, а і 12 регіональних відділень, кожне з яких є окремою юридичною особою. Головною метою змін є об’єднання Фонду в цілісну юридичну особу – єдиний організм з представницькими повноваженнями на місцях", — пояснює Оксана Іватьо.

У ДФМ переконані, що перехід до діяльності регіональних відділень без статусу юридичної особи дозволить функціонувати Фонду державного майна як цілісній юридичній особі, що призведе до:

посилення інституційної спроможності Фонду державного майна;

оптимізації адміністративних, кадрових й інших ресурсів для можливостей більш ефективно виконувати свої повноваження у сфері управління державними активами, посилені та вдосконаленні системи аналізу ризиків;

 розробці нових ІТ-рішень;

 створення єдиного підходу до системи добору кадрів, системи стратегічного управління, інформаційної політики, формування ефективної комунікації.

Підсумовуючи в.о. начальника зазначила, що прийняття проєкту Закону дозволить запровадити ефективну організаційну структуру, побудовану за функціональним принципом, а також впроваджувати нові електронні сервіси, що своєю чергою призведе до зниження часових та грошових витрат для доброчесного бізнесу у сферах компетенції Фонду. 

"Як наслідок, Фонд ефективніше управлятиме державними активами та створюватиме нові робочі місця. Тож, працюємо разом й надалі для реалізації планів Фонду та на спільну перемогу",  додала Оксана Іватьо.

Також посадовиця розповіла, що незабаром відбудеться приватизація об’єктів, а це єдині майнові комплекси, які будуть цікаві потенційним інвесторам для розвитку власного бізнесу. Зокрема йдеться про ДП «Угерський спирт завод» і ДП «Західний експертно-технічний центр Держпраці». Анонси про проведення аукціонів з'являться на сторінках ФДМ.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ