Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Радбез ООН ухвалив заяву у зв'язку зі смертю Чуркіна

Рада Безпеки ООН прийняла заяву у зв'язку зі смертю постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна. Текст заяви розміщений на сайті ООН.

"Члени Ради сумують за послом, який більше 40 років провів на дипломатичній службі Росії, очолював місію РФ при ООН більше 10 років, і якому 21 лютого виповнилося б 65 років", - йдеться в заяві.

Члени Ради Безпеки висловили глибокі співчуття родині дипломата, а також уряду і народу Росії.

Заява була ухвалена 20 лютого, вночі за київським часом, а 21 лютого речниця російського МЗС Марія Захарова на своїй сторінці у Facebook, що Україна, яка в лютому головує у Радбезі ООН, заблокувала прийняття заяви, присвяченої Чуркіну. 

Звідки вона взяла цю інформацію, Захарова не пояснила.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков також прокоментував "поведінку" України, яка нібито заблокувала ухвалення заяви.

"На тлі цієї втрати поведінка наших українських колег - та Бог їм суддя, тут, напевно, нічого сказати. І не так це важливо на тлі дійсно тієї втрати якоъ зазнала російська дипломатія", - сказав Пєсков.

Слід зазначити, що Україна не є постійним членом Радбезу ООН, а тому не може блокувати ухвалення заяв.

Нагадаємо, Віталій Чуркін помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя.

За час роботи в Радбезі ООН Віталій Чуркін став одним із символів російської брехні щодо подій в Україні.

Під час анексії Криму на засіданнях Радбезу ООН він подавав неправдиві відомості щодо подій на півострові. Зокрема, говорив про те, що Росія в Криму діє в рамках підписаного з Україною угоди про базування Чорноморського флоту.

Пізніше, коли під час штурму українського фотограмметричного центру вбили українського прапорщика, заявляв, що російських солдатів навіть поруч не було. 

У липні 2015 року на засіданні Радбезу ООН Віталій Чуркін накинувся на голову МЗС України Павла Клімкіна, фактично звинувативши нашу державу у трагедії з малайзійським Боїнгом.

В той самий час саме Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу для розслідування авіакатастрофи МН17.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ