Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Раді пропонують дозволити добровільну мобілізацію без вікових обмежень

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, яким пропонується дозволити військову службу українцям старшим за 60 років за певних умов
Фото: picture alliance

Відповідний документ перебуває на розгляді профільного комітету.

У законопроєкті йдеться про українців, які мають високу професійну підготовку та визнані ВЛК придатними для подальшої служби.

Нардепи Олександр Юрченко та Анатолій Бурміч пропонують прописати в законі про військовий обов'язок і військову службу, що "під час дії воєнного стану військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній ними посаді, визнані військово-лікарською комісією придатними за станом здоров'я для проходження військової служби, на їхнє прохання можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі, без обмежень по віку та строку залишення на військовій службі".

Автори законопроєкту наголошують, що захист Батьківщини є конституційним обов'язком громадян. До того ж частина вмотивованих чоловіків має бажання долучитись до лав Збройних Сил, а відмова їм у цьому є порушенням їхніх прав, вказують ініціатори законопроєкту. Таким чином метою ухвалення документа вказано "усунення вікової дискримінації при бажанні проходження військової служби понад граничний вік", а також необхідність залучення більшої кількості людей для відбиття російської агресії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ