Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радіо «Країна ФМ» здобула на конкурсі 15 частот

16 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки форматного конкурсу на українське музичне радіо, оголошеного 14 грудня 2016 року, - Детектор.медіа

Основним переможцем конкурсу стала радіомережа «Країна ФМ» (ПрАТ «Радіокомпанія Гала»), яка здобула 15 частот із 16, виставлених на конкурс: 5 частот в обласних центрах (Кропивницький, Миколаїв, Полтава, Суми, Хмельницький) і 10 у великих районних центрах (Біла Церква, Нікополь, Павлоград, Бердянськ, Мелітополь, Вознесенськ, Лубни, Жашків, Умань, Прилуки). Таким чином, мережа «Країни ФМ» розширилася до 26 міст, у тому числі 14 обласних центрів. Також «Країна ФМ» має ліцензії на Сімферополь, Донецьк і Луганськ, але там мовлення відсутнє з об’єктивних причин.

Одну частоту в місті Луцьку здобула нова радіостанція Radio1.ua (ТОВ «ТРК Українське музичне мовлення»), яка дотепер мовила лише в інтернеті і претендувала на сім частот у цьому конкурсі.

Загалом участь у конкурсі брали шість претендентів. Четверо з них - ТОВ «Рекламно-інформаційне агентство “Бліц”», Редакція міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни», комунальне підприємство «Павлоградська ТРК» Павлоградської міської ради і ТОВ «Регіональна телерадіокомпанія Мір-ТВ» - частот не отримали.

Участі в конкурсі не брав Другий канал «Українського радіо» – «Промінь», хоча його формат відповідав оголошеному конкурсу і суспільний мовник навіть подавав заявку на прорахунок частот. Через це один з членів Нацради – Олег Черниш – утримався від голосування за учасників цього конкурсу по тих містах, частоти в яких просить прорахувати суспільний мовник.

Детектор медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ