Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Радзієвський поновився на посаді міського голови Дрогобича

Олексій Радзієвський після піврічної перерви знову виконує обов'язки дрогобицького міського голови. Підставою стало рішення дрогобицького міськрайонного суду від 5 серпня 2014 року про поновлення його на посаді міського голови, повідомив сайт "Дрогобич Інфо.
О.Радзієвський видав розпорядження, якими звільнив з посади секретаря міської ради Романа Курчика і, відповідно до рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, поновив на посаді секретаря міської ради Тараса Метика.

Депутат міської ради Михайло Ваврин зауважив, що міський голова порушив законодавство, так як звільнення і призначення секретаря міської ради є в компетенції депутатів міської ради і вирішується виключно на пленарному засіданні сесії.

Нагадаємо, що 25 лютого ц.р. сесія міської ради переважною більшістю голосів підтримала заяви міського голови Олексія Радзієвського і секретаря ради Тараса Метика щодо складання ними повноважень. Посадовці оскаржили рішення сесії в Дрогобицькому міськрайонному суді. 5 серпня суд поновив О. Радзієвського на посаді міського голови. Що стосується Т. Метика, то суд скасував рішення, яким було задоволено його заяву, але на роботі не поновив. Колишній посадовець оскаржив рішення дрогобицького суду у Львівському апеляційному адміністративному суді, який вирішив поновити його на посаді.

Рух "Чесно в Дрогобичі" оприлюднив заяву з приводу рішень судів щодо поновлення Олексія Радзієвського на посаді міського голови, в якій, зокрема, говориться, що впродовж двох років проводив моніторинг діяльності міської влади – робота міського голови Олексія Радзієвського за всіма критеріями Руху оцінена негативно.

Після кривавих подій у Києві 18-20 лютого ц.р. український народ прогнав владу Януковича, яскравим представником якої у Дрогобичі був Радзієвський. Перший секретар міському КПРС, голова обласної організації Партії регіонів, депутат Верховної Ради України від Партії регіонів – на всіх цих посадах колишній голова проявив себе як представник тоталітарного минулого, проти якого повстали українські громадяни під час Революції Гідності. Повна узурпація влади в місті міським головою, встановлення диктаторських порядків, дерибан майна та землі, брехня, що насаджувалась на всіх рівнях призвела до вибуху незадоволення дрогобичан 24-28 лютого2014 року, які зажадали негайної відставки міського голови, його першого заступника та секретаря ради.

"Повернення міського голови Олексія Радзієвського за рішенням дрогобицького міськрайонного суду під головуванням Лілії Гарасимків тільки погіршить суспільно-економічну, соціальну і політичну ситуацію у Дрогобичі, – наголошується в заяві. – Це може привести до громадянського конфлікту у місті. Прецедент повернення одіозного міського голови може стати негативним прикладом для інших регіонів України та перекреслити здобутки Майдану".

Рух "Чесно в Дрогобичі" вважає недопустимим повернення попереднього керівництва міста на посади, які вони обіймали.

Тільки дострокові вибори зможуть відновити спокій у місті та повернути віру у справедливість його мешканцям.

У зверненні ради ГО "Дрогобицький Майдан" до мешканців Дрогобича і Дрогобицького району, констатується, що, незважаючи на те, що в Україні відбулася Революція гідності, без змін залишається прогнила, корумпована система судової влади.

У Дрогобичі впевнені, що громадськість тепер не та, що була до Майдану. Рада ГО "Дрогобицький Майдан" закликала громадян міста і сіл району не миритися з силами вчорашнього дня, протидіяти найменшим виявам корупції, хабарництва, беззаконня, сваволі, тяганини.

"Якщо правоохоронні органи, суди, отримуючи платню за наші податки, нас не захищають, будемо захищати себе самі, – заявили майданівці. – Не дамо непорядним людцям зневажати ідеали Майдану, за які загинуло стільки прекрасних людей. Оголошуємо безстрокову акцію боротьби з порушеннями законності в нашому місті і районі та закликаємо представників громадських організацій, політичних партій, міської та районної рад, усіх чесних громадян підтримати цю акцію. Разом переможемо!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ