Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Рак і пухлини: вчені у США довели смертельну небезпеку смартфонів

Фахівці Національної токсикологічної програми в США показали, що у самців щурів, які зазнали впливу радіочастотних випромінювань, що використовуються в смартфонах з підтримкою 2G- і 3G-мереж, виникли ракові пухлини в серці, головному мозку і надниркових.

Про це повідомляється в MedicalXpress, передає Прямий.

В ході досліджень щурів і мишей поміщали в спеціальні камери, в яких тварин опромінювали радіохвилями протягом двох років або більшої частини їхнього життя. Вплив тривало близько дев'яти годин на день, при цьому 10-хвилинні періоди впливу поділялися 10-хвилинними інтервалами. Потужність дози випромінювання варіювалася від 1,5-6 ват на кілограм маси щурів до 2,5-10 ват на кілограм маси мишей. Дослідження не включало в себе оцінку впливу випромінювань, що використовуються для Wi-Fi і 5G-мереж.

Найнижчий рівень впливу в експерименті дорівнює максимальному рівню локального впливу, допустимому при використанні мобільних телефонів. Він рідко використовується в звичайних умовах. При цьому, за словами вчених, опромінення в ході дослідження не можна прямо порівнювати з тими дозами, що люди зі смартфонами отримують фактично. У тварин випромінювання впливало на все тіло, а у людей - на специфічні тканини. Однак всі експерти, які проаналізували результати експерименту, прийшли до висновку, що пухлини виникли саме через радіочастотного випромінювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ