Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти обстріляли Луганську область: деталі

Російські окупаційні війська продовжують нещадно обстрілювати об'єкти цивільної інфраструктури Луганської області.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Як повідомляє очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, росіяни не змогли увійти в Новотошківське, зате обстріляли лікарню в Сєвєродонецьку та будинки в Лисичанську.

"Ворог безуспішно намагається прорвати оборону Збройних сил України, тому зі зброї далекого бою вбиває мирне населення та руйнує домівки.

Кількість пошкоджених багатоповерхівок в Сєвєродонецьку за учора дотепер встановлюємо, знаходимо нові руйнування в тих кварталах, де займань після влучання російських снарядів не сталося. Ворогу не вдаються наступальні плани, як от учора під Новотошківським, тому він знов б’є по мирному населенню. Є руйнування будинків в Лисичанську, а також господарчих споруд в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Новодружеську та Тошківці. Вночі вогнеборці впоралися зі стихією після займання даху лікарні в Сєвєродонецьку.

На лінії фронту загалом відбито дев’ять атак ворога: знищено шість танків, п’ять одиниць броньованої та шість – автомобільної техніки, чотири артилерійські системи. 

Підрозділи ПВО збили два літаки, одну крилату ракету та один безпілотний літальний апарат ворога", - пише очільник ОВА. 

Як зазначає Гайдай, кварталами розстріляні "стратегічні" житлові будинки в Рубіжному і Сєвєродонецьку, не менше руйнувань в Попасній та Гірській громаді. Останню ворог стирає з землі, поступово знищуючи міста Золоте і Гірське. Обстріл цих населених пунктів розпочався із вечора 6 квітня та тривав усю ніч, продовжується і дотепер. Руйнувань дуже багато – і у житловому фонді, і в інфраструктурі. Працюють рятувальні бригади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ