Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашисти пошкодили щонайменше 59 українських релігійних споруд

Війна росії проти України завдала руйнувань щонайменше 59 спорудам духовного значення у щонайменше 8 наших областях.
фото - МКІП

Про це інформує пресслужба МКІП.

З 24 лютого постраждали вже щонайменше 59 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській. Більшість із них ‒ православні храми. Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій. Інтерактивна мапа дає змогу побачити всі постраждалі об’єкти та вибрати візуалізацію за релігійною спільнотою.

Інформацію, зокрема світлини, про ушкодження культових споруд та інші наслідки вторгнення РФ до України для релігійних спільнот просимо надсилати на [email protected]. Контактний номер: +380 97 705 38 57.

Також заохочуємо реєструвати свідчення на ресурсі Міністерства культури та інформаційної політики України для документування воєнних злочинів проти людяності та об’єктів культурної спадщини, скоєних армією росії: https://culturecrimes.mkip.gov.ua. Переглянути зафіксовані воєнні злочини на цьому ресурсі можна тут.

Карта з об'єктами https://cutt.ly/FS8KpIw

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ