Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітаційний центр «Галичина» пропонує професійну перепідготовку для учасників АТО/ООС за 30 професіями

1/3
Одним з найбільших реабілітаційних закладів на території Львівської області є «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина», що функціонує у Великому Любіні. Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

Це державна бюджетна установа. Вона надає комплекс реабілітаційних заходів, які мають створити умови для всебічного розвитку осіб та дітей з інвалідністю. Також в Центрі надають заходи з реабілітації учасникам АТО/ООС, ветеранів бойових дій.

В грудні на сесії обласної ради внесли зміни до Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців, а також родин Героїв Небесної Сотні. Обсяг фінансування складає понад 40 млн гривень.

Напередодні заступник голови ЛОДА Віталій Загайний зустрівся з керівником закладу Григорієм Дунасом, аби дізнатись більше про функціонування Центру та як саме послугами з реабілітації можуть скористатися ветерани АТО/ООС. 

«Для  нас важливо інтегрувати реабілітаційний заклад «Галичина» до обласної програми соціального захисту ветеранів війни на сході України, адже частина коштів адресована саме цій категорії. В  реабілітаційному комплексі  надають послуги з соціальної, психологічної, медичної, фізичної реабілітації та профорієнтації. Тут діють 30 навчальних програм для професійної перепідготовки  учасників АТО/ООС. Важливо, щоб люди, які повертаються з лінії вогню могли адаптуватися до нормального життя в соціумі та максимально реалізувати особистий потенціал.  В державному бюджеті передбачено асигнування на оплату такого роду навчань. Цьогоріч ми передбачили підтримку окремих  навчань також коштами обласного бюджету», - наголосив Віталій Загайний.

До слова, Центр бере активну участь в реалізації Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

На сьогодні Центр має ліцензію на навчання за 30 робітничими професіями. До них належать: агент з організації туризму, водій автотранспортних засобів (категорія В), живописець, касир (в банку), ліфтер, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, кухар, оператор комп’ютерного набору, оператор комп’ютерної верстки, оператор котельні, перукар (перукар-модельєр), флорист, слюсар з ремонту автомобілів).

Щорічна потужність Центру в наданні комплексних реабілітаційних послуг складає 1200 осіб. Тому не менш важливо, інтегрувати заклад в мережу санаторно-куротних реабілітаційних закладів області, щоб він міг користуватися промоційною роботою, яку проводить управління туризму та курортів Львівської ОДА.

Довідково:

Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» надає такі послуги, як: консультування спеціалістів (терапевт, невролог, травматолог, фізіотерапевт, педіатр і т.д), фізіотерапевтичне та медикаментозне лікування, діагностика, бальнеотерапія, фізична терапія.

Одним із здобутків Центру є практичне впровадження досвіду австрійських реабілітаційних установ, на базі яких діють інтегровані підприємства для осіб з інвалідністю (утворені як філії Центру) . Впровадження інтегрованих філій при Центрі забезпечує можливості працевлаштування осіб з інвалідністю після проходження комплексної реабілітації, зокрема професійної, на транзитних робочих місцях, отримують практичні трудові навички, після чого вільно інтегруються на відкритий ринок праці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ