Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітаційний центр "Назарет" допомогає учасникам АТО/ООС побороти залежності

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Поблизу Дрогобича працює реабілітаційний центр ʺНазаретʺ, який допомагає залежним від алкоголю, наркотиків та азартних ігор повернутись до повноцінного життя у сім’ї та суспільстві. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Центр реабілітації відвідав заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, відтак, мав нагоду оглянути всі приміщення й територію, ознайомитися з побутом і життям мешканців.

Зараз у центрі перебуває 91 особа, загалом одночасно тут можуть проживати 110 людей. За 2020 рік на реабілітацію прийняли 321 особу, у тому числі 35 учасників АТО.

ʺЦе місце допомоги та підтримки. Центр працює над тим, аби допомогти людям, які свого часу зі зброєю в руках захищали країну. Зараз вони потребують допомоги, адже повернувшись, опинились наодинці зі своєю залежністю. Вони, як ніхто, потребують психологічної підтримки та подолання наслідків травмуючих подій на передовій. Наше спільне завдання - донести інформацію до всіх, хто потребує допомоги, вивчити потреби, допомогти соціальним працівникам в роботіʺ, - підкреслив Віталій Загайний.  

Один із мешканців центру, учасник АТО Андрій, проходить реабілітацію вже 8 місяців. Зараз чоловік на четвертому етапі – самостійно планує свій день та може поїхати додому.

ʺРідні кажуть, що я до ʺНазаретуʺ і зараз – це дві кардинально різні людини. Дружина і син дуже радіють успіхам і підтримують менеʺ, - каже Андрій.

З узалежненими працює колектив професійних самовідданих людей: психологи, консультанти та духовні наставники.

За 15 років роботи тут допомогли понад 5 тисячам залежних. За час існування створили три стаціонарні відділення соціального центру ʺНазарет.

ʺУ центрі учасники реабілітації, звільняючись від узалежнень наново усвідомлюють гідність людського життя, переживають фізичне та духовне зцілення. Жодна людина не повинна через алкоголь чи наркотики, ми усі повинні виходити з хвороби, будувати сім’ї,  працювати для інших. Перше, що повинні зробити ті, хто вирішив боротися з хворобою – прийняти та усвідомити залежність. Починаємо з найпростіших речей – дотримання розпорядку дня – з цього починається реабілітаціяʺ, - розповідає отець Ігор Козанкевич, керівник благодійної організації ʺНазаретʺ.

За його словами, програма реабілітації включає духовні групи, психоедукаційні занняття, арт-терапевтичні групи, трудотерапія, індивідуальні та сімейні консультації тощо. Основами реабілітації є молитва, духовна програма ʺ12 кроківʺ, дружба, підтримка, а також почуття обов’язку та відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ