Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Речника української місії обрали віце-головою комітету ООН з інформації

Речника Постійного представництва України при Організації Об’єднаних Націй Олега Ніколенка обрали віце-головою Комітету ООН з питань інформації від східноєвропейської регіональної групи, - передає Громадське.

ʺМої цілі на новій посаді — зробити так, щоби інформаційна політика ООН відповідала сучасним реаліямʺ, — заявив Ніколенко у коментарі Громадському.

Він також розповів про реформу ООН в сфері комунікацій.

ʺІнформаційні технології стрімко розвиваються, і ООН, яка присутня практично у всіх сферах нашого життя, має говорити мовою, зрозумілою для широкого загалу. Зараз триває реформа в сфері комунікацій, і Комітет у співпраці з іншими структурами ООН має зробити цей процес більш ефективним. Як віце-голова буду сприяти цьомуʺ, — пояснив він.

Він також наголосив на проблемі фекових новин.

ʺТакож не забуваємо й про те, що проблема дезінформації і фейкових новин є не менш актуальним питанням для порядку денного в ООН. Переважна більшість держав-членів погоджується, що з цим потрібно щось робити і підходити системноʺ, — наголосив дипломат.

За його словами, ʺв цьому є також і прямий інтерес України, яка потерпає від брудних інформаційних кампанійʺ.

ʺЧим скоріше будуть знайдені спільні знаменники як боротися з цим явищем, тим краще буде для всіхʺ, — підкреслив Ніколенко.

Український дипломат обійматиме цю посаду у 2019-2020 роках.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ