Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат Лабай сховався у Дрогобичі

Сьогодні, 3 березня, комісія Львівської обласної ради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики проголосувала за рішення засудити вчинок депутата від фракції БПП Івана Лабая.

Сам депутат Іван Лабай на регламентну комісію не з’явився. Голова комісії Роман Кізима повідомив, що в цей час депутат Іван Лабай нібито перебуває на нараді в Дрогобичі.

Потім він попросив до слова журналіста Гал-інфо Анну Голішевську. Вона  вкотре розповіла про "дикий" вчинок депутата Львівської обласної ради Івана Лабая, коли той під час засідання комісії з охорони здоров'я Львівської обласної ради вирвав у неї телефон із рук та стер запис.    

Водночас голова фракції БПП Львівської обласної ради  Катерина Кеньо заявила, що Іван Лабай дав пояснення фракції. Значить, він вдався до перешкоджання законній діяльності журналіста тому, що, мовляв, інформація стосувалась його стану здоров'я. 

Під час комісії ситуацію прокоментував заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун:

«Звичайно, кожна людина має право на помилку. Але якщо вона не отримає за цю дію належного покарання, це не буде прикладом для інших депутатів. Це злочин, і є Кримінальний Кодекс, відповідно - є покарання.

 Я вважаю, що фракція мала би домовитися, і депутат Лабай мав би піти з депутатства по великому рахунку. Це був би плюс для фракції і іміджу обласної ради в цілому» - сказав Андрій Болкун.

Також Роман Кізима виніс на розгляд питання про те, щоб комісія звернулася до Івана Лабая з пропозицію публічного вибачення. Комісія за це рішення не проголосувала.  

«Нам потрібно звернутися до голів фракцій,  і провести роз’яснювальну роботу з депутатами, щоб не допустити в подальшому такі прикрі випадки», - наголосив Роман Кізима.

Нагадаємо, що слідчим відділом Галицького ВП ГУНП у Львівській області розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній діяльності журналіста депутатом Львівської обласної ради Іваном Лабаєм. Проваждення було відкрито 21 лютого цього року за заявою журналіста «Гал-інфо» Анни Голішевської за ст 171 ч.1 ККУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ