Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Регулятор ЄС схвалив п'яту вакцину від COVID-19

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) рекомендувало видати дозвіл на використання вакцини Nuvaxovid від американської компанії Novavax

Про це інформують на сайті регулятора, - передає УНН.

“Після ретельної оцінки комітет EMA з лікарських засобів для людини (CHMP) дійшов спільної згоди в тому, що дані про вакцину були надійними і відповідали критеріям ЄС щодо ефективності, безпеки та якості”, - йдеться у повідомленні.

Це п’ята за рахунком вакцина, рекомендована для застосування в ЄС. Її застосовуватимуть для вакцинації людей віком понад 18 років. За даними двох досліджень, ефективність вакцини становить приблизно 90%.

Видавання умовного дозволу на продаж означає, що препарат схвалений після отримання менш повної інформації про нього, ніж це потрібно зазвичай. При цьому наявні дані дозволяють вважати, що ризики не перевищують користь препарату. Прискорена реєстрація пов’язана з необхідністю закрити медичну потребу в даному препараті і зобов’язує виробника надати повні дані про клінічні випробування в майбутньому.

У Всесвітній організації охорони здоров’я Nuvaxovid поки знаходиться на стадії схвалення.

Біотехнологічна компанія Novavax з США займається розробкою вакцин проти інфекційних захворювань більше десяти років. Крім вакцини від коронавірусу вона займалася створенням препаратів від Еболи, сезонного грипу та інших вірусних захворювань. Також компанія розробляє імуностимулюючі препарати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ