Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

«Рехаб» створив інтерактивну мапу медзакладів Львівщини для захисників

Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб» розробив інтерактивну карту з переліком медзакладів на території Львівської області, які пропонують безкоштовні, чи пільгові послуги для ветеранок та ветеранів, захисниць, матерів, дівчаток та інших родичок Захисниць та Захисників, в тому числі полеглих, полонених та зниклих безвісти, – інформує Львівська ОВА.

Розробка відбулась у межах проєкту «Медична Львівщина – Захисницям». Проєкт спрямований на розширення доступу до медичних послуг на території Львівської області для вище зазначених категорій.

Формування мережі медичних закладів відбувається шляхом підписання меморандумів про надання безкоштовних, або пільгових послуг. 

Як зазначають представники «РеХабу», станом на сьогодні вже підписали 19 меморандумів з медичними закладами Львівщини. Загалом планують підписати 40 меморандумів.

Щоб переглянути перелік медзакладів, перейдіть за посиланням.

Довідково:

У квітні 2023 року на Львівщині затвердили регіональний план дій для виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», адаптований до умов повномасштабної війни.

Щоб сприяти ефективній реалізації Резолюції, в області функціонує Коаліція «Львівщина-1325», яка працює за підтримки Українського Жіночого Фонду. На виконання Регіонального плану дій, організації-члени Коаліції «Львівщина-1325» – ГО «Перший жіночий ветеранський простір «РеХаб»», ГО «Родини полеглих Героїв Львівщини», ГО «Центр допомоги сім'ям учасників АТО» започаткували мережу «Медична Львівщина – Захисницям». Робота такої мережі є помічним фактором у виконанні Концепції підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини у сфері реабілітації та охорони здоров’я.

Нагадуємо, що розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 24.10.2022 № 513/0/5-22ВА затверджена Концепція підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини. Також розпорядженням від 16.06.2023 № 457/0/5-23ВА затверджений План заходів щодо реалізації Концепції підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини.

Більше про ветеранські громадські організації можна дізнатись тут – Ветеранські громадські організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ