Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рекомендації щодо авіатранзиту через держави ЄС з метою повернення до України

Як повідомили на Facebook-сторінці Представництва України при ЄС Рекомендації щодо авіатранзиту через держави Європейського Союзу ???????? з метою повернення до України.

Шановні громадяни України!

У зв’язку із пандемією коронавірусу COVID19 в усьому світі вводяться безпрецедентні заходи задля обмеження стрімкого поширення вірусу. Широко застосовуються заборони для в’їзду іноземних громадян на території держав-членів Європейського Союзу та обмеження на пересування в середині країн.

Європейський Союз тимчасово обмежив в’їзд до ЄС багатьом громадянам третіх країн. Водночас, ці обмеження не повинні розповсюджуватися на осіб з особливими функціями, включно з громадянами, які прямують через ЄС транзитом.

Міністерство закордонних справ України та наші консульські установи фіксують випадки недопущення на рейси громадян України, які їдуть транзитом з метою повернення в Україну.

На жаль, на сьогодні не існує універсальної формули, яка гарантуватиме транзитний проїзд. Водночас, вважаємо за доцільне надати кілька рекомендацій, виконання яких сприятиме успішному завершенню вашої подорожі.

МИ РЕКОМЕНДУЄМО:

1. Зайдіть на веб-сторінку Посольства України у державі ЄС, через яку плануєте летіти транзитом (або знайдіть відповідне Посольство у мережі Facebook)

2. Прогляньте останні новини й оголошення. Наші Посольства невідкладно публікують інформацію від авіаперевізників щодо доступних спеціальних рейсів зі столиць держав-членів ЄС до України.

3. Здійсніть всі необхідні кроки для придбання квитка з транзитної країни ЄС до України. ❗️ Роздрукуйте цей квиток для його пред’явлення під час посадки на літак, який прямує до столиць держав-членів Євросоюзу.

4. Придбаний та роздрукований квиток є підтвердженням транзитної мети поїздки громадянина України через державу-члена ЄС до себе додому.

5.❗️ЛИШЕ ЗА НАЯВНОСТІ КВИТКА ДО УКРАЇНИ, плануйте та реєструйтесь на рейси з країн, де ви знаходитесь, до держав-членів Європейського Союзу.

6. У документах Європейського Союзу передбачено можливість транзиту територією держав-членів ЄС. Якщо Ви маєте доступ до інтернету, роздрукуйте та завантажте інструкції Європейської Комісії щодо організації пропуску через кордони:
1) https://bit.ly/2UvFgm9
2) https://bit.ly/2UC4eQV
У разі необхідності, ввічливо використовуйте ці документи під час спілкування з прикордонними службами держав-членів ЄС.

7. Додатково ви також можете ознайомитись з інформацією Європейської Комісії про права пасажирів:
1) https://bit.ly/2WF2IQv
2) https://bit.ly/399mXbG

Водночас, важливо враховувати, що прикордонні служби держав-членів Європейського Союзу уповноважені самостійно ухвалювати остаточні рішення про допуск іноземних громадян на територію держав-членів Євросоюзу. Такі рішення про допуск на в’їзд ухвалюються з урахуванням рішень національних Урядів, продиктованих обмежувальними заходами для стримування COVID19.

Просимо Вас використовувати будь-яку нагоду повернутися в Україну. Пам’ятайте, що Ваше повернення додому є не лише обов‘язком Держави, але й особистою відповідальністю кожного з Вас.

Нагадаємо, яку писало Гал-інфо, ще два потяги призначили для повернення українців з Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ