Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реконструкція школи, навчально-практичні центри при закладах профтехосвіти: ключове за добу

Про головні події, якими «жила» область минулу добу поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Як він зазначив доба в області минула без повітряних тривог.

У селищі Гірник Червоноградського району завершують реконструкцію та добудову школи. Закінчити планують до початку навчального року. Це дозволить забезпечити якісний навчальний процес для 410 учнів. 

На Львівщині продовжують облаштовувати навчально-практичні центри при закладах профтехосвіти. Це дуже важливо, адже учні здобувають професію у максимально наближених умовах до реальної роботи, яка їх чекає після закінчення навчання. Наразі функціонує 41 НПЦ, цьогоріч у планах відкрити ще 14.

В області нагородили переможців конкурсу з підтримки українських авторів у 2023 році «Книжкова Львівщина». Ними стали 15 авторів у 5 номінаціях: художня книга, дитяча та підліткова книга, нехудожня книга, утилітарна та мілітарна книга. Такий конкурс у Львівській області провели вперше.

У першому півріччі цього року обласні установи, заклади та організації на свою діяльність вже використали власних надходжень на суму понад 554 млн гривень. Це у 2,5 рази більше за аналогічний період минулого року. 

Програма Interreg NEXT «Польща – Україна 2021-2027» продовжила термін Першого конкурсного відбору за пріоритетами «Довкілля» та «Охорона здоров'я».

Представники міжнародної організації Habitat for Humanity допомагатимуть вимушеним переселенцям на Львівщині. Під час зустрічі з керівництвом Координаційного центру при Львівській ОВА зосередились на обговоренні співпраці на базі центрів перебування внутрішньо переміщених осіб, які потребують підтримки, а також наданні допомоги у партнерстві з місцевою владою та організації невідкладних заходів.

30 дітей наших оборонців із Городоцької громади поїхали на двотижневий відпочинок до скаутського табору на березі Балтійського моря у Польщі. Поїздку організувати в межах співпраці Городоцької громади із гміною Мшана-Дольна.

З літнього табору у польському Чесанові повернулись матері та діти зі сімей військових Яворівської громади. Тижневе дозвілля організували партнери з Fundacja Humanitarna Folkowisko, The Kosciuszko Foundation у співпраці з SOS Wioski Dziecięce.

Інструктори та військові медики зі США провели навчання з першої домедичної допомоги у Добротвірській громаді.

6 рацій Motorola придбали й передали для односельчан, які обороняють державу на передовій, підприємці та працівники сільської ради Зимноводівської громади.

Делегація з Ленчинського повіту Польщі побувала на Стрийщині. Відвідала пожежно-рятувальні частини та передала рятувальникам пожежно-технічне обладнання, медичні аптечки.

50 продуктових наборів для ВПО з вразливих категорій населення передали представники Благодійного фонду Карітас-Броди. Сім’ям із малими дітьми надали дитяче харчування.

Золочів відвідали представники однієї з найбільших в світі братерських організацій – «Лицарі Колумба». Вони передали Золочівській ЦРЛ лапароскопічну стійку для проведення операцій високої складності, а також рентгенівський апарат типу C-дуга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ