Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Релігійним організаціям повертатимуть церковне майно

Основними «проблемними» культовими спорудами, які належали Римо-католицькій церкві і довкола яких досі є конфлікти, — це храм РКЦ у м. Хирові, Комарно, храм Марії Магдалини у Львові, та церква Св. Антонія у Львові. Про це «Гал-info» повідомив нотарій Львівської архидієцезії РКЦ о. Мар’ян Сковира.
 Під час чергового засідання Уряду України було схвалено проект постанови «Про утворення Комісії при Кабінеті Міністрів України з питань повернення майна релігійним організаціям”. Головою Комісії призначено віце-прем‘єр-міністра України Дмитра Табачника.
Проект постанови Уряду враховує резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо повернення релігійним організаціям церковного майна. Реалізація постанови сприятиме утвердженню демократичних норм співіснування держави і церкви, поліпшить взаємодію органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у вирішенні конкретних питань, пов'язаних з відновленням майнових прав церков релігійних організацій. 
Зокрема, мова йде про повернення їм понад 300 колишніх культових та інших церковних будівель, з яких у 2005 - 2006 рр. не було передано жодної.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ