Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ремонт доріг місцевого значення на Волині планують завершити до зими

Як повідомили 27 серпня Гал-інфо у прес-службі Волинської ОДА, ремонт доріг місцевого значення та комунальних автошляхів планують завершити до початку зимового періоду.
Фото: Гал-інфо

У ході розширеного засідання колегії ОДА йшлося про стан будівництва та ремонту доріг, що фінансуються в рамках програми Глави держави. Директор ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області" Ігор Свиридов розповів, що у 2020 році на Волині планується відремонтувати понад 91 км доріг місцевого значення, а це 33 дороги та більш як 47,5 км автошляхів комунальної власності, це 66 доріг. З державного бюджету на ці цілі передбачено – 781,5 мільйон гривень. Зокрема на дороги місцевого значення – 590,7 млн грн, на дороги комунальної власності – 147,7 млн гривень.

"Фактично здано в експлуатацію станом на сьогодні 16,9 км доріг. Завершенні ремонтні роботи на 15 дорожніх об’єктах комунальної власності. Найближчим часом будуть введенні в експлуатацію ще чотири об’єкти капітального та поточного середнього ремонту доріг місцевого значення, а це понад 26 кілометрів у Локачинському, Володимир-Волинському, Маневицькому та Шацьких районах", – повідомив Ігор Свиридов.
Голова облдежрадміністрації Юрій Погуляйко висловив занепокоєння стосовно затягування процесу проведення тендерних процедур, мовляв за кілька днів розпочинається вересень, а укладку асфальту можна здійснювати орієнтовно до кінця листопада, тобто до початку зимового періоду. Свою чергою, Ігор Свиридов запевняє, що уся кошти будуть освоєні і роботи будуть виконані вчасно.

"Уже оголошено 64 тендерні закупівлі, більше того, ми почали оголошувати закупівлі на проектно-кошторисні роботи на наступний  рік, щоб спланувати ці роботи заздалегідь. По 35 тендерах, які вже завершились, нам вдалось зекономити 40 мільйонів гривень, які можна перекинути на інші об'єкти. Ще 29 тендерів зараз в процесі завершення", - сказав він.

Депутат обласної ради Валерій Діброва звернув увагу посадовців на необхідність підвищення контролю якості виконання робіт із ремонту доріг місцевого значення.

"Якби ми контролювали ці роботи більш скурпульозно, то мали б змогу не  допускати недобросовісних підрядників до участі у тендерних процедурах. В минулому році на відрізку дороги Амбуків – Заріччя, що на території Устилузької ОТГ, укладка асфальту розпочалась на початку грудня і вже до весни ця дорога була зруйнована, а все тому, що підрядником було допущено ряд порушень", - наголосив він.
Очільникам ОТГ та міських рад , де тендерні процедури на виконання капітального ремонту доріг комунальної власності уже завершено, колегією рекомендовано забезпечити освоєння коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам до 1 листопада 2020 року.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, наступного тижня у Дрогобичі розпочнуть ремонт площі Злуки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ